lättfrusen chokladmousse
100 g mörkchoklad
50 g osaltat smör
3 äggulor
1 ½ msk Cointreau
6 msk florsocker
3 äggvitor
Smält choklad och smör på låg effekt imikrovågsugnen eller i vattenbad på spisen.
Vispa äggulor, Cointreau och florsocker vitt och pösigt.
Vänd ner äggblandningen i chokladen.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i chokladsmeten.
Häll smeten iportionsformar eller springform.
Frys i 4- 6 timmar.
Chokladmousse klarar sig i flera veckor i frysen, så det är lika bra att göra en stor laddning när man ändå är igång.
Väldigt gott med filead blodgrape eller apelsin till.
50 g osaltat smör
3 äggulor
1 ½ msk Cointreau
6 msk florsocker
3 äggvitor
Smält choklad och smör på låg effekt imikrovågsugnen eller i vattenbad på spisen.
Vispa äggulor, Cointreau och florsocker vitt och pösigt.
Vänd ner äggblandningen i chokladen.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i chokladsmeten.
Häll smeten iportionsformar eller springform.
Frys i 4- 6 timmar.
Chokladmousse klarar sig i flera veckor i frysen, så det är lika bra att göra en stor laddning när man ändå är igång.
Väldigt gott med filead blodgrape eller apelsin till.
Kommentarer
Trackback