lättfrusen chokladmousse

100 g mörkchoklad
50 g osaltat smör
3 äggulor
1 ½ msk Cointreau
6 msk florsocker
3 äggvitor

Smält choklad och smör på låg effekt imikrovågsugnen eller i vattenbad på spisen.
Vispa äggulor, Cointreau och florsocker vitt och pösigt.
Vänd ner äggblandningen i chokladen.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i chokladsmeten.
Häll smeten iportionsformar eller springform.
Frys i 4- 6 timmar.

Chokladmousse klarar sig i flera veckor i frysen, så  det är lika bra att göra en stor laddning när man ändå är igång.
Väldigt gott med filead blodgrape eller apelsin till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0